Puterea gândului

Fiţi conştienţi de voi, prezenţi în orice clipă, nu mai judecaţi, nu mai criticaţi iar bucuria şi conectarea cu Sinele Divin vor fi continui şi permanente indiferent de ce se întâmplă în jurul tău.
Psiholog Niculina Gheorghiță

Creierul omenesc este un biocomputer. Este un computer deoarece există un flux de conştiinţă (care suntem noi) ce înconjoară corpul şi se deplasează mereu prin creier. Neocortexul nu este nimic altceva decât ceea ce a învăţat de la mediu. El este computerul nostru şi cu ajutorul acestui computer noi ne îngheţăm pe noi înşine în timp. El lucrează ca un calculator care rulează diverse programe. Aceste programe le-am format încă din viaţa intrauterină şi apoi prin experienţa noastră şi educaţia celor din jur şi a societăţii. Programe de genul: eşti minunat …, trebuie să …, e ruşine să …, nu se cade să …, nu eşti bun de nimic …, nu ai să reuşeşti niciodată …, eşti foarte frumos …, eşti puternic …, poţi orice …,etc

Cum funcţionăm?

Lobul frontal – fruntea, este monitorul, al treilea ochi (ştiţi importanţa celui de al treilea ochi?) este foarte important deoarece orice gând care zăboveşte acolo devine realitatea însăşi. Creierul este făcut din celule nervoase, miliarde de astfel de celule. Ele sunt firele din interiorul computerului. Spiritul nostru Divin ne permite să dezvoltăm reţele neuronale, iar neuronii se mută foarte mult dintr-un loc în altul în creier, astfel încât ne putem schimba mintea şi să ne răzgândim.

Fiind un computer creierul creează holograme. Fiecare gând pe care îl produce creierul este holographic şi foarte vizual (noi nu reuşim să-l vedem dar cei care au capacitatea de clarvedere sau entităţile din alte dimensiuni le văd şi ne cunosc fără să deschidem gura). Astfel creierul generează o serie de holograme, pe care le numim gândire. Procesul de gândire nu e nimic altceva decât declanşarea succesivă de holograme.

Deoarece creierul este un computer, cineva trebuie să fie programatorul. Asta înseamnă că trebuie să fie cineva acasă să facă asta, adică să fie cineva conştient şi prezent. Haideţi să vedem cum ne programăm. Ne creem un gând, o dorinţă şi începem să-l ţinem în lobul frontal adică să-l vedem mereu pe monitor. Îl avem în vizor tot timpul, adică atunci când mintea nu are activităţi care necesită atenţia exclusivă, ne gândim la dorinţa noastră. În loc să judecăm, să bârfim, să criticăm pe alţii sau pe noi mai bine ne-am concentra pe nişte afirmaţii de cum vrem să fim sau ce să avem. Fiecărei informaţii pentru a fi procesată şi rulată pe calculator îi trebuie un neuron.

Din cercetările ştiinţifice un baby neuron creşte în 29 de zile (cercetări făcute cu ajutorul psihologiei cuantice). Drept pentru care dacă ţinem în lobul frontal un gând 29 de zile, de cât mai multe ori pe zi, acel neuron creşte din trunchiul cerebral şi ajunge pe emisfere şi se implementează ca un nou program.

Gândul este holographic

şi este produs de o reţea neuronală care reprezintă forme.

Vă dau un exemplu de cum se creează în creier noţiunea de soare: aceeaşi reţea neuronală care produce culoarea galbenă se poate combina cu reţeaua neuronală care reprezintă forma rotundă, şi cu reţeaua neuronală pentru strălucire, iar când se declanşează aceste trei reţele avem soarele.

Reţeaua neuronală pentru galben are vreo 10 mii de neuroni, aşa că imaginaţi-vă cam câte trilioane de neuroni avem în creier!

Când cresc mai mulţi neuroni de aceeaşi frecvenţă dar cu informaţii diferite se unesc pe frecvenţa specifică şi creează reţele neuronale solide în 6 luni. Şi astfel ne-am introdus conştient în computer alte programe dar de data aceasta pe care le vrem noi şi nu alţii.

Astfel fiecare gând al nostru devine realitate.

Cu cât ţinem mai mult un gând pe monitor prin voinţă şi dorinţă cu atât acel gând se materializează mai repede.

Nu uitaţi noi suntem cel mai mare prieten al nostru, dar şi cel mai mare duşman al nostru prin ceea ce gândim, vorbim şi facem. Fiţi conştienţi că de noi depinde sănătatea sau boala, de noi depinde fericirea sau nefericirea, de noi depinde ce gânduri atragem în funcţie de cele pe care le-am emis noi. Niciodată nu atragi din fluxul conştiinţei sociale decât oameni, situaţii, evenimente, locuri, pe frecvenţa specifică a gândurilor tale.

Fiţi conştienţi de voi, prezenţi în orice clipă, nu mai judecaţi, nu mai criticaţi iar bucuria şi conectarea cu Sinele Divin vor fi continui şi permanente indiferent de ce se întâmplă în jurul tău.

Tu eşti Dumnezeul realităţii tale.

“Regăsirea puterii interioare”

Cunoașterea reprezintă cheia spre desăvârșire

Cartea“Regăsireaputerii interioare” este un volum care cuprinde trei trilogii. Trilogiile au corespondent în Bucurie, Credință și Cunoaștere.

Precedent post
DISCERNĂMÂNTUL – cheia liniștii sufletești
Următor post
Cinsteşte-te pe tine însuţi

(6) Comments for this blog

 1. Traian Mamda
  octombrie 17, 2023
  Răspunde

  Corect! Suntem creatorii prin gândurile noastre.

 2. Gabriela Monica Ilea
  octombrie 17, 2023
  Răspunde

  Ce creație minunată! Totul este scris logic și clar. Pot înțelege ceea ce citesc fara a fi necesar să caut semnificația vreunui cuvânt cu dex-ul. Niculina, de când te cunosc viața mea este este cu totul alta. Iti mulțumesc!

  • Racoviță Daniela
   octombrie 19, 2023
   Răspunde

   Minunat! Mulțumim!

 3. Ranga Stela
  octombrie 17, 2023
  Răspunde

  Tot ceea ce citesc scris de aceasta distinsa Doamna, pentru mine echivaleaza cu ceva Dumnezeiesc pentru care simt o emotie de bucurie, liniste, pace! Si ma ajuta foarte mult sa ma cunosc pe mine cu adevarat! Multumesc frumos cu multa recunostiinta!

 4. Petrica Rusu
  noiembrie 10, 2023
  Răspunde

  Multumesc mult cu multa recunoștință pentru tot ce am invatat de la tine. ⁸

 5. Enache Veronica
  noiembrie 11, 2023
  Răspunde

  Wow! Extraordinarã carte!
  Este ceea ce cãutam de mult timp!
  Felicitãri, doamna Niculina Gheorghiţã!
  Mulţumesc, mulţumesc, mulṭumesc!

Comentați

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *
Evaluarea ta*

Coș

Nu ai niciun produs în coș.