Primește iubirea pe care o dorești

Oare ce o fi asta, și cum se poate întâmpla real acest fenomen?

Încă de când suntem copii mici si până plecăm în altă dimensiune, cu toții ne dorim să fim văzuți, să fim auziți, să fim validați, să ni se satisfacă nevoile de bază (siguranță, comuniune, explorare și individualitate) și să fim iubiți.

De foarte multe ori aceste dorințe ale noastre nu sunt satisfăcute nici de către noi nici de către alții și de aici apar o serie de conflicte, suferințe, frustrări, supărări, neiertări, etc.

Autor Articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

În cercetările mele am întâlnit mai multe viziuni asupra acestui subiect, despre cum să primim iubirea pe care ne-o dorim. Aceste direcții pe care le-am găsit în sute sau mii de cărți în toți anii de când studiez și cercetez ființa umană ar fi:

 1. Comunică ceea ce vrei.

 Este o viziune întâlnită la mai mulți oameni de știință din domeniul psihologiei dezvoltării, iar aici i-aș menționa pe Harville Hendrix si Helen  Lakelly Hunt, inițiatorii conceptului, teoriei și terapiei IMAGO. Ei au scris și o carte care are chiar acest titlu: Primește iubirea pe care o dorești. Ei au adus în prim plan o metodă care poartă numele de Dialogul vindecător IMAGO, prin care poți comunica celuilalt atunci când sunteți amândoi disponibili, ceea ce vrei într-o manieră în care partenerul de dialog să te poată asculta activ și prezent în ceea ce vrei să-i comunici. Acest dialog are o structură foarte bine studiată și detaliată, ceea ce face să fie destul de accesibil pentru toată lumea. De aceea îndrăznesc să vi-l explic și recomand cu mare încredere. Eu îl practic de vreo 6 ani și rezultatele sunt spectaculoase.

Primul pas ar fi să întrebi partenerul de cuplu, colegul, părintele, asociatul, copilul, etc dacă și când este dispus să te asculte, că vrei să-i comunici ceva?

Al doilea pas este să-i faci o apreciere reală sau trei, adică ceva concret ce apreciezi la el/ea. De exemplu: apreciez la tine faptul că azi mi-ai dat 2 mesaje care m-au ajutat să mă simt în siguranță; sau apreciez la tine că ai sunat la…, apreciez la tine că ai dus gunoiul, etc.

Acest gen de aprecieri îl ajută pe celălalt să se centreze spre voi și să vă asculte activ pe psrcursul dialogului. În același timp cercetătorii spun că acest gen de aprecieri fac creierul reptilian(o parte din creier care se ocupă de supraviețuirea noastră) să se relaxeze și persoana să poată ieși din programul luptă sau fugi.

Al treilea pas este să-i comunicăm cât mai sincer ceea ce vrem să-i transmitem prin metoda nonviolentă și anume: observ că….. atunci când…, Eu mă simt…., ai putea să…

Harville Hendrix împreună cu Helen au descoperit că acest dialog pentru a reuși să fie unul vindecător are 3 etape distincte:

 •  oglindirea
 • validarea
 • empatia

Al patrulea pas este îmbrățișarea, adică conectarea inimă la inimă cu celălalt. Și cum frumos spunea bunicul unei cunoștințe, noi oamenii avem două inimi, doar atunci când ne îmbrățișăm.

Al cincilea pas  este să fii atent, să-l auzi, să-l vezi și să-l simți pe celălalt când sunteți în același loc și timp.

 1. Ce vine în realitatea noastră este oglinda noastră, adică primești ceea ce ești.

Această viziune o întâlnim la cei care studiază fizica, mecanica și prihologia cuantică. Ei spun că tot ceea ce vine din excterior atragi pe frecvență specifică deoarece tu conții acel ceva. Adică noi suntem energie, informație și materie (spirit, minte, corp) și tot ceea ce ajunge în materie ca manifestare în corp e necesar să conții la nivel energetic și informațional. Aici vă recomand scrierile lui Nikolae Tesla. Într-o lucrarea de-a domniei sale am găsit următoarea frază: „Dacă vrem să înțelegem adevărata natură a universului, trebuie să gândim în termenii energiei, frecvenței și vibrațiilor”. Vă recomand Amit Goswami, cu lucrările: Universul conștient de SineUniversul Creator. La fel vi-l recomand tot aici pe Allen James cu lucrarea: Omul devine ceea ce gândește

Noi comunicăm cu ceilalți în primul rând prin vibrație, sau o undă energetică pe care o avem la un anumit moment pe un anumit nivel de frecvență. De aceea dacă eu conțin iubire și transmit celorlalți această vibrație, celălalt va maifesta spre mine iubire. Dacă conțin critică celălalt va manifesta spre mine critică. De ce oare? deoarece ceea ce dăruim aia primi.

Universul nu spune acest om este X, și chiar dacă are o anumită vibrație va primi ce vrea el cu mintea: Asta este doar în mintea oamenilor naivi și care nu știu sau nu observă legile universale.

Cum putem descoperi aceste legi universale cărora se subordonează tot universul nostru?

Le găsim foarte ușor în natură. De exemplu dacă am plantat un pom care este măr, el va rodi fructe mere și nu gutui. Dacă medităm la aceste manifestări foarte simple vom vedea că cei care spun acest lucru de mii de ani au dreptate. Așa că dacă vrem să primim iubirea plantăm în mintea noastră gânduri de iubire, de apreciere, de comuniune, de încredere, de valorizare, de acceptare, de iertare, etc.

Deci dacă noi vom conține gânduri și manifestări de bucurie, iubire, liniște,  blândețe, roadele pe care le vom culege vor fi tot de iubire, liniște, blândețe. Astfel prin ceea ce conținem, emitem în mediul înconjurător o undă de o anumită vibrație și ca un magnet vom atrage de la ceilalți iubire, apreciere, comuniune, încredere,etc.

În această etapă găsim necesitatea dezvoltării personale și spirituale pentru a descoperi ce conținem și cum să înlocuim ceea ce avem și nu ne place la noi cu ceea ce vrem să manifestăm atât noi cât și alții în realitatea noastră.

 1. Fă tu altuia ceea ce vrei să primești, sau Dăruind vei dobândi, sau Fă altuia ceea ce ție îți place.

Această viziune o întâlnim la cei care s-au aplecat destul de mult spre spiritualitate sau spre acea latură a spiritului nostru care este una cu sursa.

Aici îl pot menționa pe O.M.Aivanhov care are foarte multe scrieri pe această direcție. Cartea pe care am avut-o la căpătâi zeci de ani este: Reguli de aur pentru fiecare zi – și o recomand și astăzi pentru că este la fel de valabilă ca si atunci când am descoperit-o în urmă cu 30 de ani.

Aici aș mai menționa pe:

 • părintele Nicolae Stainhard, cu lucrarea: Dăruinde vei dobândi, la fel o carte de referință.
 • Lazarev cu cartea Diagnosticarea karmei,
 • Ramtha cu lucrarea Cartea albă,
 • Bird Spelding cu cartea Modelul Divin,
 • Prentince Mulford, De vorbă cu mine însămi.

Ce înseamnă mai concret acest concept de dăruind vei dobândi? Studiind în ultimul timp neuroștiința și neurobiologia am, găsit niște informații care m-au ajutat să pun cap la cap ce am citit la acești scriitori și anume. Atunci când noi avem o experiență de învățare pe care o repetăm un anumit timp, se creează în creier o conexiuune neuronală care în timp devine atitudine. Ce înseamnă asta? Înseamnă că acea experiență se implementează ca un program în creierul nostru mai exact în zona din creier subconștientă adică de soft. Odată programul ajuns acolo, adică în soft, îl manifestăm fără să stăm să ne gândim conștient dacă să facem sau nu acel ceva. Manifestând acea atitudine ea se transmite celorlalți prin unda de frecvență pe care o avem și ca un magnet vom atrage oameni, locuri, situații, evenimente care  vor manifesta ceea ce conținem. Și aici se explică efectul de oglindă. Eu conțin prin dăruirea aplicată, adică munca pe care am făcut-o conștient prin exerciții, tehnici, comportamente, introducând o informație din conștient în subconștient iar asta în timp, voi primi din exterior.

Interiorul creează exteriorul

Așa că dacă vrem ca ceilalți să ne dăruiască iubirea pe care ne-o dorim să manifestăm spre alții iubirea pe care ne-o dorim.

Ca parte practică pe care ar fi indicat să ne-o asumăm recomand ca:

 • dacă vrei ca cineva să te îmbrățișeze, îmbrățișează(copaci, copii, oameni);
 • dacă vrei ca cineva să te asculte, ascultă (păsări, animale, valurile mării, oamenii cu care intri în contact,etc);
 • dacă vrei ca ceilalți să te vadă, vezi tot ce este în calea ta (străzi, clădiri, oameni, zâmbete, natură,etc);
 • dacă vrei ca cineva să te aprecieze, apreciază (arhitectură, comportamente, copaci, păsări,etc)
 • dacă vrei ca cineva să te valorizeze, valorizează (munca celuilalt, efortul altuia, perseverența altuia, munca celuilalt,etc)
 • dacă vrei ca cineva să-ți dăruiască afecțiune, oferă afecțiune ( mângâie un câine, o pisici, un copac, un om,etc)

După toate aceste explicații și cărți recomandate mecanismul este foarte simplu:

Descoperi ce vrei de fapt (Vreau eu cu adevărat asta?);

Introduci ceea ce vrei din conștient în subconștient printr-o practică, exerciți, antrenament (tehnica afirmațiilor, tehnica pictogramei, tehnica cuvintelor rezonante, manifestări reale a ceea ce vrei).

În timp, prin antrenamente specifice pentru disciplina minții, se creează la nivel cerebral o conexiune neuronală;

Când a reușit să pătrundă din conștient în subconștient adică acea conexiune este consolidată, în câmpurile tale se va crea o hologramă – aici procesul poate dura ca perioadă de timp, între 6 luni și un an de zile, în funcție de capacitatea fiecăruia de concentrare, de perseverență, de consecvența cu care lucrează zilnic conștient.

Odată holograma creată, prin atenție devine atitudine.

Aceasta, cu cât este mai luminată cu atât va atrage din exterior pe frecevnță specifică ceea ce tu vrei.

Și astfel ceea ce ai vrut la un moment dat se împlinește, aparent de la sine, dar tu știi că ai făcut niște eforturi conștiente de la 6 luni  până la un an de zile, să vină spre tine ceea ce ai vrut ca intenție inițială.

Deci vorba românului Dumnezeu îți dă dar nu îți bagă în traistă, este reală – știința cu toate descoperirile ei din ziua de astăzi o demonstrează, iar simțul comun o conține din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre.

Ceea ce am observat în timp și mi se pare magic, este faptul că atunci când conții ceva în câmpurile tale ca holograme luminate, tu nu mai vrei din exterior acel ceva deoarece, nu mai ai de umplut un gol, ci face parte din tine.

Când vine în realitatea ta ce ai vrut, te bucuri dar nu mai ești în extaz sau nu o mai vezi ca pe o minune ci, ca un fapt obișnuit.

Deci minunile le facem fiecare dintre noi dacă: știm ce vrem, lucrăm conștient pentru asta și ne detașăm ca să se poată manifesta.

Spor la lucru cu voi pentru a primi iubirea pe care o doriți.

Precedent post
Relațiile de iubire, context de vindecare și de creștere personală
Următor post
Dialogul vindecător

(1) Comment for this blog

 1. Nicoleta
  iulie 31, 2023
  Răspunde

  Minunat!

Comentați

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *
Evaluarea ta*

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Coș

Nu ai niciun produs în coș.

Cea mai nouă carte.

Activarea înțelegerii pentru reușita în viață
Ghid practic de psihologie cuantică

În spatele unui gând pe care creierul tău îl captează, se află o convingere sau o credință implementată în creier.